Vyhledat
  • Tereza Podraská

Recept pro dnešní den

Aktualizace: 12. kvě 2019

Pórkový quiche u nás zmizel ze stolu téměř okamžitě. Je skvělý a je vhodný ke snídani, obědu, ale i k večeři.



Co budete potřebovat:

Těsto: 100 g másla 120 g hladké mouky 80 g celozrnné špaldové mouky 1 vejce 1 lžičku soli

Náplň: 6 vajec 100 ml 12% smetany 250 ml mléka 50 g strouhaného parmezánu 1/2 ks pórku Sůl, pepř


Postup: Náplň:V misce prošlehejte vejce, smetanu a mléko vidličkou, přidejte část sýra a nakrájený pórek osolte a opepřete. Těsto: Kousky másla zapracujeme do mouka se solí a pak vpracujte vejce. Těsto zabalte do potravinové fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v chladničce.Troubu předehřejte na 200. Do trouby vložte pečicí plech. Chladné těsto vyválejte a dejte do formy a prsty formu vyložte. Přečnívající okraje odřízněte. Těsto propíchejte vidličkou, navrch položte list pečicího papíru a vsypte do něj hrst suchých luštěnin. Formu položte na rozpálený pečicí plech v troubě a pečte 10 minut. Pak odstraňte papír s luštěninami a vlijte připravenou náplň. Pečte 35–40 minut, až náplň zpevní, začne zlátnout a trochu nabude. 10 minut před koncem posypte ještě zbylým sýrem. Koláč můžete dozdobit opraženou šunkou nebo slaninou a jarní cibulkou.

10 zobrazení

Bc. Tereza Podraská, DiS.

Poliklinika Prosek
Lovosická 440/40, Praha 9, 190 00 
(Gastroenterologie, 2.patro)

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Tel: 723 136 315

Email: tereza.podraska@gmail.com

© 2023 by Alison Knight. Proudly created with Wix.com